viernes, 28 de noviembre de 2008

Dead Space



El USG Ishimura no dóna cap senyal de vida, pot ser que la ràdio de comunicacions s'haja trencat.

Amb aquesta suposició un grup de rescat comandat per Hammond el cap de seguretat amb dos ajudants, Kendra una informàtica i Isaac Clarke un enginyer s'embarquen en el SC Kellion per a comprovar si tot va bé al Ishimura.
Quan s'apropen a la nau hi tenen que aterrar d'una manera brusca, el Kellion es destrossa i només poden buscar ajuda al Ishimura. Tot pareix estar en calma quan arriben però poc després d'aterrar uns extranys éssers ataquen a l'equip de rescat i es tenen que separar perquè un dels "monstres" persigueix a Isaac.

Poc després de l'atac, descobrixen que la nau ha sigut atacada per una forma de vida alienígena que no ha deixat quasi cap supervivent, anomenada necromorfs. Els necromorfs es reprodueixen d'una manera pareguda als vampirs, introduïnt la seua sang als cadàvers humans.


Avançant en la història descobrim que el Ishimura no està de forma legal en el sistema del planeta Aegis VII. La misió en la que estava ficat pretenia extraure del planeta Aegis VII l'Efigie, una espècie de monòlit que impedia l'eixida dels alienígenes.


Altre dels problemes principals és la falta d'oxigen i gravetat en algunes parts destrossades de la nau. El vestit i les botes magnètiques de Isaac li permeten respirar, poder agarrarse i desplaçarse sense problemes.



Anirem trobant uns pocs supervivents però no tots volen ajudar. Un d'ells es un boig que vol propagar la raça alienígena per la terra i altre vol tornar l'Efigie al planeta. Quan aconseguim portar l'Efigie a un transbordador, per a tornarla al planeta, Kendra ens traiciona i revela que treballa per al govern. A ella l'han manat que recupere l'Efigie perquè es una de les bases d'una religió, la Unitología.


Alguns efectes que produïa l'Efigie en la tripulació eren alucionacions, matar a gent o suicidar-se. Isaac en tot moment veu a la seua novia, més endavant descombrim que està morta, que li va guiant en algunes ocasions, però quan porta l'Efigie al planeta ella desapareix.
Quan Isaac arriba al planeta, porta l'aparell alienígena fins a un cràter, de sopte reacciona i comença a atraure una roca que orbitava al voltant del planeta. Al intentar fugir, la Gnosi Col·lectiva, com si fos la formiga reina dels alienígenes, ataca a Isaac pero aconsegueix fugir en la seua nau i la roca cau en el planeta destruint-lo. Creient que tot ja ha pasat una extranya persona li ataca en la nau.

El joc és un Survival Horror, on s'intenta crear una atmosfera de terror psicològic amb una il·luminació obscura i uns elements d'angustia com poden ser crits, sorolls extranys o figures que desapareixen en qüestió de segons. En l'acció podem veure un toc una mica gore on Isaac per a sobreviure a l'atac alienígena es fa servir d'armes d'última tecnología com pistoles de plasma, una motoserra amb discs teledirigits, etc, per a desmembrar-los. No es massa bonic de veure per a gent amb l'estómac fràgil però tampoc les escenes son molt agressives. La història pot recordar a pel·lícules com Alien o altres paregudes ambientades a l'espai.

No hay comentarios: