martes, 10 de marzo de 2009

El portal dels elfs

El llibre que m'he llegit per a aquesta avaluació es "El portal dels elfs" de Herbie Brennan.

James Herbert "Herbie" Brennan va nàixer a Irlanda al 1940, és un escriptor de lliteratura fantàstica i ocultisme. Va començar la seua carrera com periodista als 18 anys. Als 24 es va convertir en l'editor periodístic del seu país.


El llibre és la primera part d'una trilogia. El primer llibre és "El portal dels elfs", el segon s'anomena "L'Emperador Porpra" i el tercer és "El regne en perill".

El llibre tracta d'un xic anomenat Henry que es troba una papallona que és un príncep del regne dels elfs que ha arribat al seu món mitjançant un portal. Henry i un vell anomenat Fogarty, ajuden a l'elf, Pyrgus Malvae, per a que torne al seu món. Fogarty aconsegueix fabricar un portal que conecta els dos mons i Pyrgus l'utilitza sense que l'home l'haja estabilitzat i arriba a l'Infern, el món dels dimonis. Allí Pyrgus descobreix que hi ha un complot per a matar al seu pare, l'Emperador Porpra, el rei del món dels elfs. Henry troba pistes per a anar pel portal que Fogarty ha fabricat i viatja al castell de l'Emperador Porpa on amb l'ajuda de la germana de Pyrgus, Holly Blue, aconseguixen fer tornar a Pyrgus i acabar amb els dimonis però l'emperador ha mort i el jove elf aconseguix el títol d'Emperador Porpra.

El final m'ha paregut una mica extrany. Quan Henry invoca a Pyrgus, Beleç investiga la gàbia i la bomba que tenien els dimonis per a destruir el regne dels elfs es cau i explota quan arriba al sofre. Aquesta escena em pareix com si intentara terminar amb el llibre i els dimonis més ràpid. El llibre és entretingut i té parts divertides però no acabe d'entendre situacions com el lesbianisme de la seua mare en la història.


Per a els que no ho sàpien els elfs són criatures de la mitologia germànica i estan relacionats amb la natura. Es pareixen als humans però són més intel·ligents i tenen poders relacionats amb la natura. A aquest llibre no es veuen aquestes al·lusions típiques de llibres de Tolkien.


El llibre m'ha recordat a "Les cròniques de Nàrnia", on uns germans arriben a on món màgic travessant un armari màgic però a l'altre món hi ha animals que parlen, bruixes i aquest tipus de personatges.

2 comentarios:

Surró Moreno dijo...

Bon dia, Tomás.
La veritat és que del llibre dius ben poca cosa, n'esperava més. Ara bé, compensa amb el fet que has tingut molta cura del blog durant l'avaluació i l'has completat amb coses molt interessants i divertides.

Katira Macktub dijo...

M'ha agradat molt la saga, me l'acabo de llegir i és de les que enganxen ^_^. Encara que haig de dir que no són 3 llibres, en són 4, l'últim és "La febre del temps"