martes, 2 de diciembre de 2008

Notes d'exàmens (I)


Hui ens han donat la nota de dos exàmens, un era de Llengua castellana i l'altre de Filosofia. La veritat és que la nota és millor del que m'imaginava, a Llengua he tingun un 7,95 (l'examen era sobre 9) i a Filosofia un 8. M'hauria agradat poder tindre millor nota, per als próxims tinc que estudiar més i parlant d'estudiar tinc que seguir estudiant Valencià, que el dijous és l'examen.
Això és tot per hui, adéu!

Shadow of the Colossus


Una aventura de grans dimensions




La història comença amb Wander entrant en la terra prohibida per a intentar ressucitar a la seua estimada, Mono. Per a poder fer-ho Wander va cap al santuari prohibit on unes ombres li ataquen. Quan les derrota, Dormin, una deïtat, li diu a Wander que mate uns colosos i ell farà realitat el seu desitg. Cada vegada que Wander acaba amb un colós el seu aspecte empitjora, la seua pell es posa més pàl·lida i el seu pèl més obscur, en canvi l'aspecte de Mono millora. Les accions de Wander no passen desapercebudes i un grup de cavallers dirigits per Lord Emon, un xaman, es dirigeixen cap a la terra prohibida. Quan Wander acaba amb l'últim colós, Emon i els seus cavallers arriben al santuari on es troba Mono, Wander apareix davant d'ells amb la pell totalment pàl·lida i banyes. Emon mana matar a Wander perquè diu que està possés. Mentres ell intenta arribar on està ella, un dels guerrers li dispara una fletxa a la cama i després altre li travessa el cor amb una espasa. En aquest moment Dormin posseeix el cos de Wander i unes ombres es fussionen amb ell formant un colós. Els cavallers fugen però Emon llança l'espasa que havia deixat Wander a una font. La font comença a engolir-ho tot inclós el colós. Després, Mono desperta i Agro apareix, quan ella s'acosta a la font es troba a un bebé amb banyes.

Per a poder veure el final del joc: Part 1 - Part 2 - Part 3




És una història d'amor on el sacrifici del protagonista és molt important. El cos de Dormin estava separat en setze parts i cadascuna tenia la forma de colós. En cap moment es mostren males intencions per part de Dormin perquè al final ompli la seua promesa amb Wander i ressucita a Mono, les accions de Lord Emon tampoc són males perquè per llegendes d'aquell món Dormin no tenia que sortir de la seua presó .


La terra per on Wander cavalca amb el seu cavall Agro és impresionat, hi ha zones ben diferenciades, des de deserts fins a boscs i fins i tot zones en l'aire. Per a derrotar a alguns colosos hi haurà que utilitzar l'entorn per a atraure-los i fer que caiguen en trampes, però l'arme més important és l'espasa de Wander perquè amb ella pot veure els punts febles dels colosos. L'ús d'Agro també és molt important perquè a més d'utilitzar-lo com a mitjà de transport ens ajudarà a pujar damunt d'alguns colosos.








Els colosos tenen diferents formes des de humanes, animals fins i tot una mescla dels dos. Hi ha un total de setze colosos i són: (per a veure els colosos punxar damunt el nom)


1. Valus, Minotarus Colossus

Aquest colós té una forma humana i animal a la mateixa vegada. Té potes de bou i cos d'humà, és un del tipus mescla. Com el seu nom indica és el colós minotaure.

2. Quadratus, Taurus Magnus

Aquest té una forma de gos gran. Té quatre potes i banyes, és del tipus animal. Com el seu nom indica és el mamut.

3. Gaius, Terrestris Veritas


Té una forma humana. Dos cames i dos braços, res de l'altre món, és del tipus humà. Com el seu nom indica és el cavaller de la Terra.




4. Phaedra, Equus Bellator Apex

Té una forma de cavall. Té quatre potes, és del tipus animal. Com el seu nom indica és el gran cavall de la guerra.

5. Avion, Avis Praeda

Aquest colós té forma de pardal. Té dues ales, és del tipus animal. Com el seu nom indica és el gran ocell.


Aquest té una forma humana. No és diferent del tipus humà, només porta una gran barba. Com el seu nom indica és el màxim pèl.


Té una forma d'anguila. Aquest és el primer colós submarí, és del tipus animal. Com el seu nom indica és el drac marí.


Té forma de fardatxo. Aquest colós pot pujar per les parets, és del tipus animal. Com el seu nom indica és el mur d'ombra.


Aquest colós té forma de tortuga. Té quatre potes i una closca, és del tipus animal. Com el seu nom indica és la tempestat d'eco.


Aquest té forma de cuc de terra. L'única diferència amb els altres és que pot anar davall terra, és del tipus animal. Com el seu nom indica és el tigre de sorra.


Aquest colós es un dels dos més xicotets que hi ha, té forma de gos. A diferència dels altres és que és molt ràpid, és del tipus animal. Com indica el seu nom és el guardià de foc.


Aquest colós és especial perquè no té una forma, és com una mescla entre res i humà. Va per l'aigua i llança uns atacs extranys. Com indica el seu nom és el gran monstre del mar.


Aquest és dels millors colosos, té una forma de serp o anguila voladora. En tot moment vola pel desert i per a que baixe hi ha que disparar-li amb fletxes, és del tipus animal Com indica el seu nom és el mariner volador.


Aquest és el segon colós xicotet i és el mateix que l'altre, té forma de gos. Per a derrotar-lo hi ha que fer un trencaclosques amb les columnes per a arribar un lloc, és del tipus animal. Com diu el seu nom és llustre de la destrucció.


Aquest colós és molt gran i té forma humana. Per a acabar amb ell també hi ha que fer un trencaclosques per a poder arribar al seu cap, és del tipus humà. Com diu el seu nom és el sentinella.


Aquest és l'últim colós i el més gran de tots, té una forma humana des de la cintura fins al cap però tot el que té davall és com si fora una edifici. Per a acabar amb ell hi ha que pujar fins dalt de tot, el seu cap, és del tipus quasi humà. Com diu el seu nom és el gran superior.

lunes, 1 de diciembre de 2008

Articles prohibits a aeronaus




Quan vaig veure un monòleg no vaig creue el que sentia però després de comprovar-ho vaig veure que el que deia era veritat. Parle de l'equipatge que no és pot portar a la maleta a un aeroport. Del que vaig a parlar és la normativa del 2004 però crec que encara serà vigent o amb coses afegides.


  1. Armes de foc.
  2. Altre tipus d'armes. A destacar: ballestes, catapultes, arpons i pistoles làser
  3. Altres objectes amb fil o punxants. A destacar: Estreles llancívoles (shurikens) i bastó espasa
  4. Ferramentes amb fil. A destacar: Trepant
  5. Instruments contundents. A destacar: Rems de caiac i canoa
  6. Sustancies tóxiques i químiques.
  7. Sustancies explosives i inflamables.
  8. Líquids.


Alguns objectes pot ser normal que possen això però coses com granades o àcids corrius són bogeries. No crec jo que veges a una persona anant cap a l'aeroport i vulga facturar un trepant o un destral com qui no vol la cosa. I ja lo millor de tot és no poder portar pistoles làser, qui no té una al seu garatge amb la seua catapulta particular?
Deixe el fullet per a demostrar que no enganye a ningú.
-> Fullet <-

Desembre i condons



Ja estem a desembre, l'últim mes de l'any. Només queden 30 dies per a cap d'any i 24 dies per a Nadal. Ja es poden veure anuncis de joguets i colonies a totes hores per la televisió.


Aprofitant aquesta entrada, hui a l'institut ens han repartit condons dient que farien una xarrada però únicament els han repartir i se n'han anat. Dels qui els repartia una era Lucia, companya de clase. Amb els condons hi venia un fullet i una de les coses que hi possa és com no es transmet el virus del SIDA. Algunes em fan gràcia com és el cas de:
  • Per donar-se la mà, abraçar-se o besar-se
  • Per llàgrimes, tos i estornuts
  • Per la roba, els mobles o per objectes d'ús comú
  • Pels alimens, els gots o els coberts
  • En les piscines, col·legis, instituts, quarters i llocs d'oci
  • Per compartir dutxes, lavabos o vàters
  • En els llocs de treball
  • En els bars i restaurants
  • En els mitjans de transport
  • Pels mosquits
  • Per donar sang

Algunes em pareixen bastant absurdes i altres estúpides. L'ús de mètodes de seguretat és molt important.